2011 i metaform

Jag blir alltid förvånad den här tiden på året när alla gör sina listor. Som om det aldrig gjorts förut. Tror jag mest blir förvånad av att alla vill bidra, vill visa upp sitt eget år. Egentligen gillar jag bäst de som är specifika, bästa Montreal-dubstep 2011? Bästa foccacian runt Vasastan 2011? Vilka är era? Det känns som att media hårdsatsat, GP kanske mest av allt, på konsumentredaktionerna de senaste åren. PLUS i SVT har blivit ett helt okej program. I vår djupt konsumerande miljö måste vi liksom sålla rätt. Även bland årsbästalistorna.

Mina favoriter är:

No fear of pop

En överambitiös uppräkning av singlar, album, singlar, album, singlar, album.

2011 best photographs (IBTimes)

Jag gillar nog bilden på åskovädret bäst. Vilken gillar ni?

Åretsbästa.se

Kanske inte håller med alla, men gillar grejen.

2011 best på tumblr

Detta flöde har jag följt lite slaviskt.

disco naïveté

Bästa videolistan.