Brandy – Two eleven

Det är ingen nyhet att r’n’b de senaste åren har tagit några trevande steg tillbaka till topplistorna. Det är rätt naturligt – det är musiken 80-talisterna alltid hade i bakgrunden men nödvändigtvis inte lyssnade på förrän nu. R’n’b är perfekt för dagens kultur: leken med rytmer, textraderna som först handlar om saknad och sedan hur mycket bättre man egentligen är än den som lämnade en. R’n’b kan gå sakta, det kan gå snabbt, det är öppet för samplingar och rap.

I februari i år, two eleven, lämnade en av de största oss, Whitney Houston. Brandy hyllar henne med en skiva om att våga älska igen.

Jag gillade inte Brandys förra skiva Human så mycket. Däremot skilsmässoskivan Afrodisiac från 2004, när hon jobbade med Timbaland. Nu är hon kär och tillbaka. Soundet skiljer sig inte så mycket från sent 90-tal egentligen – på ett bra sätt, här hjälper både Frank Ocean, Chris Brown och Monica Brandy att förfina det autentiska r’n’b-soundet till 2012. Om man hört en av årets bästa singlar Wildest Dreams vet man att mycket handlar om de fina textraderna om att våga tro på kärleken igen.