Om

Stockholmsbaserad journalist som skrivit för bland annat Sonic, ETC-tidningarna, Flamman och Sydsvenskan. Mina bevakningsområden är musik, kultur, museer och stadsbyggnad, och jobbat med reportage, research, essäer, nyheter, recensioner, krönikor och intervjuer. Erfarenhet av foto och redigering, arbetat som curator och redaktör, som stringer och vikarie på redaktioner. Arbetar just nu på en bok.

Varit music curator och redaktör för contentbyrån Cue Company i olika projekt sedan 2015.

Tidigare publicerad i en lång rad dagstidningar, tidskrifter och veckotidningar som Göteborgs-Posten, Arbetaren, Blekinge Läns Tidning, Allers, BBC Historia mfl.Utbildad på Nordiska Folkhögskolan 2009 och har sedan dess frilansat till och från när jag inte haft andra uppdrag, pluggat eller varit föräldraledig.

Kandidat i museer & kulturarv med huvudämne etnologi. Påbörjat en master i samhällsplanering/kulturgeografi med fokus på kulturutveckling.

Ledamot i Mälardalens frilansklubb sedan 2022, vice ordförande sedan 2023. Sekreterare för Ateljéföreningen Plan 4 på Färgkontoret, mitt frilanskontor, sen 2018.

Kontakt: hej @ fredrikthoren.se