Memory Tapes, Devotion Magazine

Mailade ett par frågor till Dayve Hawk, som är Memory Tapes. Finns även här
Devotion Magazine, 7 oktober

Dayve Hawk, eller Weird Tapes eller Memory Casette eller Memory Tapes, som han även kallar sig i sina olika musikprojekt på nätet, är en musiknörd i Philadephia som inte äger en mobiltelefon. Han beskriver sig som en riktigt ”spaced-out-kid” när han var liten.  Han brukade gå runt i cirklar och föreställa sig en värld runt omkring sig. För några år sedan turnerade han med sitt rockband Hail Social tillsammans med Interpol. Nu är han en hemmasnickrande 28-årig pappa, ”some dude from Southern New Jersey”, som han själv säger.

Det mesta av musiken läggs ut på hans blogg: svävande drömsk disco, danssamplingar av Cyndi Lauper och bombastisk New Ordersvettig-pop. Hans första album, Seek Magic, har precis släppts på den fina, svenska etiketten Sincerely Yours. Jag mailade lite frågor.

Dina andra projekt, Weird Tapes och Memory Casette, ska de betraktas som en kreativ plan för att sluta i skivan Seek Magic?

– Det fanns ingen plan. Weird Tapes och Memory Casette var just på skoj men när jag blev kontaktad av skivbolag kändes det enklast att kombinera båda och göra ett debutalbum.

Kommer det mer från Weird Tapes och Memory Casette?

– Jag tror inte det. Jag måste reda ut så mycket missförstånd relaterat till de olika aliases… det är inte värt problemet och distraherar folk från musiken.

Du släpper albumet på Sincerely Yours. Vad är din relation till svensk musik och speciellt musik knyten till det bolaget?

– Well, jag lyssnar inte på mycket ny musik men jag gillar TTA mycket. Så när Patrick på Acephale (mitt amerikanska bolag) föreslog samarbete med Sincerely Yours så var jag taggad. Jag tycker de är ett av få intressanta bolag som finns. Det är roligt, nu är massa folk i USA övertygade om att jag är svensk.

Jag vet att du inte kallar dig själv DJ, men kan vi förvänta oss några konserter I framtiden? Har du spelat live sedan Hail Social?

– Nej det har jag inte, men jag funderar på det. Jag är mer intresserad av att göra en till skiva än att spela live, men jag erkänner att jag har dragit samman en grupp av musiker om jag skulle bestämma mig för att göra några shower.

Jag bara älskar skivomslagen och bilderna på din blogg, vem gör dem?

– De flesta av de är gjorda av min vän Scott Eastwood. Omslaget till Seek Magic är målat av artisten Tomory Dodge.

Jag måste fråga: Vad inspirerar dig, förutom musik, när du gör musik? Filmer, havet, kärlek? Du arbetar så mycket med drömska, rytmiska ljudmattor, ett sound svenska hipsters har varit hopplöst förälskade i i snart tio år nu.

– För det mesta min egen fantasi. Jag måste säga att jag tenderar att skriva ner bilder jag får i huvudet… saker som är baserade på minnet men abstrakta av tiden. Så det är där det drömska kommer in, I guess.

Besök Dayve Hawks blogg för att ta del av både musik och skivomslag:

http://weirdtapes.blogspot.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *