READ THAT BITCH

De roligaste musiktexterna just nu kommer från lite olika håll. Dels har min vän Moa gått en kurs i ”Hip Hop & Religion” och mailar mig sin uppsats från San Diego. Mellan att äta breakfast burritos, tacos och dricka öl ur blåa cups konstaterar hon på sin blogg att Christian rap förkortas crap.

Annat bra är den rätt freaky bloggen Cowboyz ’n’ Poodles, en del av ett ”community of writers, visual artists, musicians, filmmakers, and other great humans.”, skrivet av Julianne Escobedo Shepherd, bosatt i Brooklyn. Mycket är publicerat, annat inte, och det är en lite mer kul syn på kulturella rörelser än vad jag tycker andra sajter och tidningar jag läst på senaste har. Jag hatar Hipster Runoff, jag börjar ogilla MTHRFNKR. Den senare mycket på grund av läsarkommentarer och dåliga puns. MTHRFNKR skulle aldrig skriva som Julianne Escobedo Shepherd om att något är viktig läsning ”cuz it addresses thoughts about women/feminism/rapping/fucking that I have had this year. As B. Ames would say in an entirely more combative context, READ THAT BITCH (DJ MikeQ RMX)”. Det har till och med sagts i kommentarsfält att hen som driver MTHRFNKR absolut inte är  feminist. Det gör mig lite sur, det borde det inte egentligen, men det ändrar lite vad man vill bli förknippad med, eller hur? Och vinklarna på texterna? Vad kan jag egentligen annars om knastrig dubstep från nån liten amerikansk stad än om jag läser det på internet? Annat kul är en intervju med Tom Lea, och en fin mix.

Just nu skriver jag mest om en gammal gubbe, en äldre gubbe och Aaliyah. Snart recenserar jag Brandy här

Mer kul i musikväg nu:

Janet Jackson – If (Kaytranada Remix)

Jacques Greene – BBC Radio 6 Mix

Miguel

Brandy – Wildest Dreams

PLUS:

Här är mer av Julianne Escobedo Shepherd om ni inte får nog

”ommunity of writers, visual artists, musicians, filmmakers, and other great humans.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *